Ingredience
250 g hladké špaldové mouky
2 lžíce hrubé mouky na vysypání formy
100 g cukru krupice
1 lžička kypřícího prášku
1 lžička jedlé sody
2 vejce
200 ml mléka
90 g másla + na vymazání formy
5 lžic mletého máku
Postup
1. Troubu předehřejeme na 180°C (horkovzdušnou na 165°C). V kastrůlku na nejnižším plameni rozpustíme máslo a dáme stranou vychladnout. Formu na chlebíček vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou.
2. Do mísy nasypeme špaldovou mouku, kypřící prášek, jedlou sodu a cukr a promícháme. V odměrce vidličkou rozšleháme vejce, přidáme 200 ml mléka a promícháme. Nakonec do odměrky přidáme i zchladlé rozpuštěné máslo a promícháme.
3. Tekuté ingredience přilijeme k sypkým a mícháním obyčejnou lžící spojíme vše dohromady. Nakonec už jen vmísíme mletý mák. Těsto nalijeme do formy na chlebíček a dáme péct do trouby přibližně na 45 minut. Jestli je chlebíček hotový zjistíme, pomocí špejle, na kterou se nesmí těsto lepit.
Dobrou chuť!
Mňáám ten vypadá božsky <3
OdpovědětVymazatDijoun&Klaudi